Opskrifter

Grove gærdeje
Grovboller
personer
Det skal du bruge:
50 g gær
8 dl vand
1 dl olie
lidt salt
100 g havregryn
mel efter behov ( 750 g - 1 kg.)
kerner efter eget ønske og mængde f.eks solsikkekerner
Sådan gør du:
Gæren opløses i det lukne vand. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser, mel efter behov, dejen må gerne være lidt våd men ikke klistret . Dejen formes til ønskede antal boller, og stilles til hævning i 10 min. Tænd ovnen på 200 grader . Bollerne bages i 15 - 20 min.
Sunde boller
personer
Det skal du bruge:
25 g gær
1 dl lunken vand
3 -4 spsk. æggerestatning
4 dl soyamælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 reven gullerod
1/2 dl sesamfrø
50 g havregryn
700 g mel
Sådan gør du:
Gæren udrøres i det lunkne vand. Derefter tilæsættes øvrige ingredienser, melet tilsættes lidt ad gang, indtil dejen ikke føles klistret mere.

Stilles til hævning i skål i en halv time, derefter formes bollerne og sættes på plade til efterhævning i 15 - 20 min.

Bollerne pensles med vand og bages vëd 200 grader i 15 - 20 min.

Lad bollerne køle af inden de serveres.

Boller med solsikkekerner og gullerødder
24 stk. personer
Det skal du bruge:
100 g gær
1/2 liter mælk eller vand 
2 æg eller 6-8 spsk. æggeerstatning
2 spsk. sukker
1 kg mel
2 tsk. salt
200 g margarine 
400 g revne gullerødder
200 g solsikkekerner 
Sådan gør du:
Gæret opløses med sukkeret. Derefter kommes salt og æggene i. Margarinen smeltes og køles ned med mælken. Efterfølgende tilsættes gullerødder, solsikkekerner og til sidst melet lidt ad gangen. 

Hævetid i skål 30 min. Efterhæve på plade 30 min. 
Pensles med æg og bages ved 225 grader i 12 min.
Burgerboller
personer
Det skal du bruge:
50 g gær
3 dl lunkent vand
1/2 dl olie
1 æg eller 3 - 4 spsk æggeerstatning
3 spsk. sukker
1 tsk salt
100 g fuldkornsmel
500 g mel
Sådan gør du:
Opløs gæren i det lukne vand. Tilsæt øvrige ingredienser undtagen det almindelige mel, som tilsættes efter behov.
Form bollerne ( 16 stk) og tryk dem flade. Stil dem til hævning i 40 min. Pensel med æg og drys med sesamfrø ovenpå burgerbollerne.
Bages ved 225 grader i 10 min.

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 12:05

Tak

28.10 | 21:10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

28.10 | 08:30

Hvad er Natuna?

27.03 | 06:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet