Opskrifter

Rørt kager uden æg og mælk
Brunkage
personer
Det skal du bruge:

1,5 dl becel  (flydende)            (1)
600 g sukker            (1)
1 moset banan         (1)
600 g mel                (2)
40 g kakao              (2)
2 tsk vanillesukker   (2)
2 tsk natron             (3)
2 tsk bagepulver     (3)
 4 kopper risdrik    (3)

Sådan gør du:

 

Røres sammen efter foreskrevne tal i parenteser . Ingredienser med (2) efter sig sigtes og hældes skiftevis med risdrikken i dejen
Bages ved 160 grader i 40 min eller til der ikke følger dej med når du prikker med en kødnål i den

Banankage
personer
Det skal du bruge:
125 g mel                              (2)
170 g sukker                        (1)
9 - 12 spsk. æggeerstatning  (1)
100 g Fri margerine              (3)
1 moset banan                     (4)
2 tsk vaniliesukker               (1)
1 tsk. bagepulver                 (2)

Sådan gør du:
Hæld først ingredienserne med (1) i en skål og pisk dem til en luftig masse.
VIGTIGT!!!!!!!
Herefter bruger man kun en dejskraber eller grydeske til at vende resterende inredienser i .

Ingredienserne med (2) sigtes og vendes skiftervis med den afkølede margerine i dejen. Tilsidst vendes den mosede banan i  og hældes derefter i kageform

Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca 55 min
Skovturskage
personer
Det skal du bruge:
250 g Natuna, Fri                        (1)
250 g sukker                        (1)
9 - 12 spsk. æggeerstatning  (2)
75 g kokosmel                     (3)
200 g mel                            (3)
1 tsk. bagepulver                 (3)
2 dl frugtmos                       (4)
50 g hakkede nødder          (4)
for dem der kan tåle mælk
50 g hakket chocolade       (4)
Sådan gør du:
Følg overstående tal i parenteserne. Sørg for at piske æggeerstatningen og sukkeret godt derfeter kommer man bare de øvrige ingredienser i.

Bages i små papirforme. eller i en bradepande som måler 20 * 25 cm.

Bages i 40 min ved 160 grader, hvis man bager i bradepande, og lidt kortere tid, hvis man bager i små parpirforme. En god tommelfingerregel er, at når de er lysebrune i bunden eller at der ikke hænger dej fast på kødnål er de færdig.
Drømmekage
personer
Det skal du bruge:
12 - 16 spsk. æggerstatning  (4 æg)  (1)
300 g sukker                       (1)
250 g mel                            (2)
3 tsk bagepulver                  (2)
1 tsk vaniliesukker               (2)
2 dl rismælk                       (3)
 50 g natuna                        (3)

Fyld:
125 g natuna
1/2 dl risdrik
250 g farin
100 g kokosmel


Sådan gør du:
Kagedejen :
Først røres ingredioenserne med (1) til en luftig masse. Derfter sigtes ingredienser med (2) i dejen og tilsidst smeltes margerinen og risdrikken hældes deri , hvorefter det bliver tilsat kagedejen.

Fyldet :
Alle ingredienser puttes i gryde og opvarmes og røres til en flydende ensartet masse og sættes til afkøling

Kagen bages uden fyld i 20 min ved 200 grader, prikkes med kødnål for at tjekke at den ikke dejagtig mere

Ovnen indstilles nu på 225 grader og fyldet påføres kagen lige inden ovnen når temperaturen. Kagen bagesnu i 5 min.
Krydret banankage
personer
Det skal du bruge:
4 dl hvedemel ( 240 g )
2 1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk brunkagekrydderi
120 g mælkefri margerine
1 2/3 brun farin (100 g )
2 bananer moset
9 - 12 spsk. æggeerstatning ( svarende til 3 æg )
60 g korrender
60 g lyse rosiner, sultanas
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen  på 175 grader og beklæd lille kageform på ca 18 cm i  diameter eller et lille ildfast fad
2. Sigt mel, bagepulver, natron, salt, ingefær, kanel og brunkagekrydderi ned i en skål. Findel margerinen heri til en grynet masse tilsæt puddersukker
3.Pisk banan og æggeerstatning til en jævn blanding og hæld den i melblandingen. Rør godt rundt. Tilsæt rosiner og korenderne
4. Hæld dejen i kageformen og og bag kagen i ca. 1 time (ved brug af kageform 18 cm dia), 35 min ved brug af ildfast fad, da kagen får en større flade og mindre højde .
Tip !!!! mærk efter med kødnål om dej hænger ved eller se om kage går fra ildfast fad i siderne  

Æggeérstatning se under facts om æg

Tina 27.03.2014 06:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet

Tina 27.03.2014 05:45

Æggeerstatning
Kog 50 g hørfrø med 6 dl vand i 5 - 10 min under omrøring, sigt massen og lad den afkøle.(brug det sigtede vædde ikke hørfrømasse)

Angelica Christensen 25.03.2014 22:57

Hvad er ægge erstatning? ?

Helle 17.09.2010 15:55

Fantastisk nogle vil dele deres erfaringer og opskrifter med alle os andre.
Tak for det.

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 12:05

Tak

28.10 | 21:10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

28.10 | 08:30

Hvad er Natuna?

27.03 | 06:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet