Familie Nielsen's

Facts om æg

Æg
Der findes mange forskellige proteiner i æg, som kan give symptomer, hvis man har allergi overfor æg. Nogle proteiner findes i æggeblommen andre i æggehviden, det er individuelt hvilke man reagerer på, derfor skal man helt undgå æg.

Æggets allergifremkaldende stoffer ødelægges ikke af varme.

Vaccinationer:
Snak med din læge

Internetbutik hvor du kan købe allergivenlige varer :
http://www.allergikost.com/shop/default.asp

På hjemmesiden http://www.astma-allergi.dk/ kan du få ideer til aftensmad/madpakker osv.

Æg kan også hedde:

Lecithin (E322)*

Æggeblomme

Lysozym (E1105)

Æggehvide

Tøræg

Ægprotein


* Lecithin (E322) er et tilsætningsstof, som kan få fedt og vand til at hænge sammen. Kan laves af æg eller soja. Undlad altid at bruge produkter hvor der kun står lecithin på varedeklarationen eller kontakt producent og hør nærmere.

Æggeerstatning:


Kog 50 g hørfrø med 6 dl vand i 5 - 10 min under omrøring, sigt massen og lad den afkøle.(brug det sigtede vædde ikke hørfrømassen)
1 æg = 3 - 4 spsk æggeerstatning

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 12:05

Tak

28.10 | 21:10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

28.10 | 08:30

Hvad er Natuna?

27.03 | 06:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet