Fødselsdagsmenuer

Forslag til fødselsdagsmenu

Forslag 1:

Boller:

500 g hvedemel
50 g margerine (Natuna, Fri, Becel)
2 spsk. sukker
salt
50 g gær
3 dl lunkent vand

Margerinen smeltes og stilles til afkøling indtil den er fingervarm.Gæren udrøres i det lukne vand. Sukkker, salt og den afkølede  margerinen tilsættes og til sidst tilsættes melet lidt ad gangen.

Dejen stillles til hævning i 30 min. Formes derefter til 20 boller som bliver stillet til efterhævning et varmt sted i 20 min.

Tænd ovnen på 225 grader.

Bollerne pensles med vand og bages i 8 - 10 min.


Brunsviger

600 g mel
60 g sukker
60 g flydende Becel med grøn låg
50 g gær
1 tsk salt
4 dl  lunken soyamælk

Remonce:
150 g flydende Becel med grøn låg
200 g mørk farin
1 spsk. lys/mørk sirup

Varm soyamælken så den bliver fingervarm udrør gæren deri .
Tilsæt sukker, salt og flydende becel.
Derefter tilsætter du melet indtil dejen ikke er klistret mere.Dejen hæver efterfølgende i skålen i 30 min
Beklæd en bradepande med bagepapir og tryk dejn ud i bradepanden
Efterhæver 20 min

Bages ved 225 grader i 12 min elller indtil bunden er lysebrun

Hvis man vil have slik ovenpå kagemanden, kan man putte haribo's Matador mix ovenpå.

Som det sunde slik kan man servere frugter/grøntsager (æbler, ananas, pærer, bananer, meloner, agurker, gullerødder) skåret ud i børnevenlige størrelser.

Inden festen slutter kan man give børnene en slikpose eller måske servere hotdogs.
Hotdogs pølser der ikke inderholder mælk er der gøl og steff houldberg. Ketchup der ikke indeholder mælk er der Bewuais.
Ristet løg der ikke indeholder mælk er der foodline

God fest

Forslag 2 : Boller (som forslag 1), brunkage m. glasur og flerfarvet krymmel på, sund slik (se forslag 1), slik

Brunkage:

1,5 dl becel              (1)
600 g sukker            (1)
1 moset banan         (1)
600 g mel                (2)
40 g kakao              (2)
2 tsk vanillesukker   (2)
2 tsk natron             (3)
2 tsk bagepulver     (3)
 4 kopper risdrik    (3)

Røres sammen efter foreskrevne tal i parenteser . Ingredienser med (2) efter sig sigtes og hældes skiftevis med risdrikken i dejen
Bages ved 160 grader i 40 min eller til der ikke følger dej med når du prikker med en kødnål i den

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Tina Toft Jacobsen | Svar 07.09.2010 12.31

Har endnu engang bagt denne fantastiske brunsviger til børnenes fødselsdag. Alle elsker den og vil gerne have opskriften . Fantastisk . TAK

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 13:05

Tak

...
28.10 | 23:10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

...
28.10 | 10:30

Hvad er Natuna?

...
27.03 | 07:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet

...
Du kan lide denne side