Opskrifter

Småkager uden æg og mælk
Finskbrød
personer
Det skal du bruge:
400 g mel
125 g sukker
225 g margerine

Pynt
25 g fint hakkede hasselnøder
25 g perlemelis
Sådan gør du:

Alt æltes sammen på en gang og stilles koldt i rn time

Bages ved 200 grader i  8 - 10 min.

Svigermor´s vaniliekranse
ca. 200 stk. personer
Det skal du bruge:
1/2 kg AMO
400 g Natuna
300 g flormelis
3 - 4 spsk æggeerstatning ( svarende til 1 æg)
1 stang vanilie

Sådan gør du:
Alle ingredienser æltes grundigt sammen.
Dejstrimlerne skæres i længder på 8 cm., der formes til kranse.

Bages på ovnens miderste rille ved 220 grader i ca. 6 min.
Vaniliekranse
250 stk. personer
Det skal du bruge:
500 g mel
1/4 tsk bagepulver
5 tsk vaniliesukker
375 g natuna eller fri
3 - 4 spsk æggeerstatning
250 g sukker
125 g smuttede mandler
Sådan gør du:
Mel , bagepulver og vanillesukker sigtes sammen. Koldt natuna hakkes deri. Mandlerne hakkes fint og blandes i. Æggeerstatning og sukker rørs til æggesnaps hvormed det hele samles (eller man laver et hul midt i melen hvori sukker og æggeerstatning hældes i og derefter samler man dejen)
Dejen hviler 1/2 time i køleskab, for kold dej knækker

Bagetid ca 8 min.
Jødekager
100 stk personer
Det skal du bruge:
200 g natuna eller fri
350 g mel
85 g sukker
1/2 tsk hjortetakssalt
3 - 4 spsk æggeerstatning

Pensling :
Æggeerstatning

Pynt ;
kanelsukker og hakkede mandler


Sådan gør du:
Smuldrnatuna i melet tilsæt øvrige ingredienser og saml dejen
Stilles koldt 1/2 - 1 time

udstikkes med et lille vinglas / glas

Plads i ovnen : øverst ribbe

Bagetid 5 - 7 min.
klejner
50 - 60 stk. personer
Det skal du bruge:
50 g natuna
85 g sukker
6 æggeblommeerstatningspulver (købes ved allergikost danmark)
400 g mel
1 dl soyafløde
revet skal af en usprøjtet citron
1 tsk. stødt kardemomme
1/4 tsk. bagepulver

Desuden:
ca. 1 liter rapsolie,  
Sådan gør du:
Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggeblommerne en af gangen. Sigt halvdelen af melet i. Tilsæt derpå fløde, citronskal, kardemomme bagepulver og resten af meletog ælt dejen godt sammen
Lad den hvile koldt et par timer
Rul den derefter ud på et meldrysset bord og skær dem med en klejnespore i 3 cm brede strimler.
Skær strimlerne på skrå i 12 - 14 cm lange stykkerog snit en lang ridse i midten af hvert stykke.
Vrid klejnerne dvs. stik den ene ende af dejstykket igennem hullet i midten og træk let til.
Læg de formede klejner koldt i en halv times tid, inden de koges gyldne og sprøde i varmt fedstof. 
Læg efter kogning klejnerne på fedtsugende papir til de er kølet af 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

annette christensen | Svar 31.10.2016 13.05

Tak

annette christensen | Svar 28.10.2016 10.30

Hvad er Natuna?

Tina 28.10.2016 23.10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 13:05

Tak

...
28.10 | 23:10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

...
28.10 | 10:30

Hvad er Natuna?

...
27.03 | 07:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet

...
Du kan lide denne side