Opskrifter

Gærdeje
Boller
personer
Det skal du bruge:
500 g mel
50 g mælkefri margerine (fri eller natuna)
2 spsk sukker
lidt salt
50 g gær
3 dl lunken soya/ ris eller havredrik


Sådan gør du:
Udrør gæren i den lunkne soya/ ris eller havredrik, tilsæt margerine, sukker
og salt. Tilsidst tilsætter du melet indtil dejen ikke er klist-
ret mere.
Dejen hæver efterfølgende i skålen i 30 min, formes til 20 boller og efterhæver 20 min.
Pensles med soya/ris eller havredrik, eller afkølet kaffe

Bages ved 225 grader i 8 - 10 min
Fastelavnsboller
50 stk personer
Det skal du bruge:
5 dl becel med grønt låg
3 3/4 dl risdrik
125 g gær
812,5 g mel
0,625 g salt
5 spsk. sukker
2,5 tsk. vanillesukker
10 spsk æggeerstatning (svarer til 2,5 æg)

Fyld:
Dr. oetker vanille kagecreme
Sådan gør du:
Gæren udrøres i den fingervarme risdrik, hvorefter du tilsætter
de øvrige ingredienser på nær melet, som du tilsætter
tilsidst indtil dejen ikke føles klistret mere og stadig blød

Bages ved 200 grader i 12 min
Franskbrød
personer
Det skal du bruge:
50 g gær
6 dl soya/ ris eller havredrik
50 g flydende becel (med grøn låg)
1 tsk salt
2 tsk sukker
ca 950 g mel

Sådan gør du:
Gæren udrøres i den lunede soya/ ris eller havredrik (fingervarmt), salt sukker og den flydende becel
tilsættes, tilsidst tilsætter du melet indtil dejen ikke er klistret
mere. Lad dejen hæve i ca 30 min.Slå dejen ned og form den til to franskbrød, der efterhæver på bageplade tildækket i en time
Rids brødene og pensel med soya/ ris eller havredrikken

Bagetid 220 grader i  ca 30 min
Brunsviger
personer
Det skal du bruge:
600 g mel
60 g sukker
60 g flydende Becel med grøn låg
50 g gær
1 tsk salt
4 dl  lunken soyamælk

Remonce:
150 g flydende Becel med grøn låg
200 g mørk farin
1 spsk. lys/mørk sirup

Sådan gør du:

Varm hævning:
Varm soyamælken så den bliver fingervarm udrør gæren deri .
Tilsæt sukker, salt og flydende becel.
Derefter tilsætter du melet indtil dejen ikke er klistret mere.Dejen hæver efterfølgende i skålen i 30 min
Beklæd en bradepande med bagepapir og tryk dejen ud i bradepanden
Efterhæver 20 min

Kold hævning:
Brug 2/3 af gærmængden. Gæren smuldres ned i en skål, sukker og salt tilsættes, når dette er smeltet tilsættes det flydende becel og mælken. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke føles klistret mere.
Dejen stilles i køleskab i 12 timer.
Næste dag tages dejen ud og æltes godt, bredes ud i en bradepande og efterhæver i 20 min, imens laves remoncen.

Bages ved 225 grader i 12 min elller indtil bunden er lysebrun

Vanillestykker
personer
Det skal du bruge:
50 g gær
1,5 dl becel med grønt låg
5 dl risdrik
1 dl sukker
ca. 900 g mel

Fyld:
1 dl becel med grønt låg
1 dl sukker
2 spsk. vanillesukker

Pynt:
Perlemelis

Sådan gør du:
Lun mælken til den er fingervarm, og udrør gæren deri. Tilsæt derefter becel og
sukker, for til sidst at tilsætte mel indtil at dejen ikke føles klistret
mere og stadig er blød.
Hæve 30 min i skål. Del dejen i to lige store stykker. Udrul
dejen til to plader af 20 * 50 cm. smør fyldet på og fold dejen
3 gange på den lange led, skær efterfølgende 3 cm bredde
stykker der lægges på en beklædt bageplade med
sammenføjningen ned ad .Pensel efterfølgende dem med
risdrik eller æggeerstatning (se opskrift under facts om æg)
og strø med perlemelis
Efterhæver 20 min

Bages ved 225 grader i ca 8 min

Pølsehorn
personer
Det skal du bruge:
100 g fri margerine eller en anden mælkefri margerinne
2 1/2 dl vand
50 g gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
ca 450 g mel
Sådan gør du:

Gæren smuldres i en skål heri kommer salt og sukker, imens gæren opløses smeltes margerinen og heri kommer vandet blandingen tilsættes gærblandingen og tilsidst putter du melet i ( lidt ad gangen, indtil dejen ikke er klistret mere )

Dejen rulles ud med det samme, pølserne bliver puttet i og dejen pakkes omkring pølserne

Hæver 30 min
Bages ved 200 grader i 15 min på miderste ovnrille

Snobrød
personer
Det skal du bruge:
50 g mælkefri margerine   (fri eller natuna) (2)
5 dl risdrik                       (2)
50 g gær          (1)
4 tsk sukker     (1)
1 lille tsk. salt   (1)
800 g mel        (3)
Sådan gør du:
blandes i den rækkefølge tallene i parents foreskriver
hæver i skål i 40 min 
Svigermor´s kringelkage
personer
Det skal du bruge:

300 g mel       (2)         
100 g mælkefri margerine (Fri eller Natuna)    (2)
50 g gær    (1)
1 spsk. sukker   (2)
1/2 tsk. salt  (2)
1 æg eller 3 - 4 spsk æggeerstatning  (2)
1 dl soyadrik   (1)

Fyld:
100 g mælkefri margerine (Fri eller Natuna)
100 g sukker
1 apsk. mandelessens
evt. rosiner

Sådan gør du:
Soyadrikken lunes og gæren udrøres deri, derefter tilsættes de øvrige ingredienser, dog skal melet tilsættes lidt ad gangen indtil dejen ikke er klistret mer.

Dejen deles i to stykker og ingredienserne til fyldet røres sammen og smøres på midten af hvert dejstykke som foldes.

Stilles til hævning i 20 min hvorefter kringlerne pensles soyadrik eller æg og strøs med thesukker

Bages ved 220 grader i ca. 12 - 15 min

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 13:05

Tak

...
28.10 | 23:10

Det er en mælkefri margarine der kan købes i meny og andre større fødevarebutikker

...
28.10 | 10:30

Hvad er Natuna?

...
27.03 | 07:02

Holdbarhed: et par dage i køleskabet

...
Du kan lide denne side